13/4/11

No tenen cura

816.000 vots d'una sola coalició, quants representants tindrien al Parlament de Catalunya?

Van ser 816.000, però hagueren estat més d'haver comptat amb les condicions i mitjans  que gaudeixen els partits polítics quan han de ser escollits per representar-nos al Parlament. I ves per on, que l'opinió de 816.000 persones no serveixen per conscienciar la classe política. I no generalitzo, sense posar noms ni xifres, tots sabem a les formacions que corresponen els 14 diputats que han votat que sí a tirar endavant la Llei per la Independència.

D'haver-se fet unes votacions com cal: propaganda electoral als mitjans de comunicació amb prou temps i medis econòmics -cosa que evidentment no es podia fer al ser una plataforma cívica-, participació de totes les poblacions de Catalunya, entre d'altres, hagués pogut donar  un resultat d'1.200.000 vots, els mateixos que li van donat 62 escons al Parlament a CIU el novembre del 2010.

Però ni així. Ens queixem de la pressió mediàtica que es fa a Madrid vers Catalunya, contra  l'Estatut i no sé contra quantes coses més, sabem que el PP és l'enemic número 1 de Catalunya al Congreso de los Diputados i a fora. Tot això és cert, pero ara tenim que tot el Parlament català, llevat de 14 diputats, es burlen de prop d'un milió de persones.

Us imagineu que 816.000 o 1.200.000 persones  votessin un partit o coalició independentista al Parlament català? Posem-hi fil a l'agulla.