11/4/11

Això no acabarà aquí

Barcelona ha respost
Les cues foren freqüents a la majoria de les 350 meses electorals que es van desplegar arreu de Barcelona.
La foto correspon a la cruïlla del passeig de Fabra i Puig amb Dr. Pi i Molist al districe de Nou Barris.

L'expectativa era gran, la ciutat de Barcelona havia de demostrar del que era capaç en un dia com aquest en que la societat civil organitzava una consulta que potser és el principi d'alguna cosa. O potser no. La ciutadania ja ha parlat, ara són els polítics els qui han de complir amb el deure de gestionar el que han deixat ben clar els resultats: la voluntat del poble de decidir el seu futur, i el futur de generacions futures. No, no és pas una repetició involuntaria, repetirem futur tantes vegades com calgui perquè és el que el poble vol: un futur diferent.

Finalment, els vots de la ciutat de Barcelona representen el 29% del total de vots que s'han escrutat a Catalunya des que començaren les consultes. El total ha estat de 885.000 vots, dels quals, 257.000 corresponen a la ciutat de Barcelona. Les xifres fan riure als mitjans de comunicació de la dreta més rància, i per mostra un enllaç:

El que no compten, però,  aquests mitjans és que ha estat una consulta popular;  que la majoria de les poblacions, Barcelona sobretot, no han tingut el suport de les autoritats locals, llevat de la seguretat que han requerit els actes, i quan parlem de suport no ens conformem amb que els regidors de cada districte hagin posat de la seva part  no posant traves -des de la Casa Gran sí que n'han posat i expressades a més verbalment per la principal autoritat- sinó, que no han facilitat ni la promoció ni els locals que el partit que governa a la ciutat sí que ha fet servir per a les seves celebracions.

Intereconomia, Libertad Digital, la COPE, i altres mitjans de la mateixa línia  estaran encara rient i considerant molt escassa la participació del 21,37 % a Barcelona, però no saben, o no volen saber, que ha estat un vot treballat des de les entranyes de tots, votants i voluntaris que han dedicat un munt d'hores per dur endavant la consulta, i que no han estat a l'abast de la plataforma Barcelona Decideix els medis i la logística de que disposen les autoritats que organitzen unes eleccions oficials.

Té raó Intereconomia, feia un bon dia de platja, però tot i així el que tenia la voluntat de votar va fer tot el possible per anar a votar, abans d'anar a la platja o a la tornada.

Ara per ara ens estem referint a les xifres de participació, dels resultats ja parlarem en un altre moment. Ara estem paint encara l'èxit de participació, per més que alguns, i no solament els mitjans més radicals, estiguin empenyats en amargar-nos la festa. Per cert, si algú s'ha aturat a llegir l'enllaç que hem posat més amunt, que no es cregui ni la meitat del que diu. De desgavell informàtic no va haver cap, els justos en aquests casos, i tots els presidents de mesa teníem les instruccions pertinents per si de cas fallava en algun moment la connexió a internet, en cap cas, però, les persones que es presentaven a votar havien de tornar-se a casa sense fer-ho.
Tot estava calculat, entre d'altres coses perquè els punts de llum que ens permetien connectar els portàtils eren a base d'allargadors i de particulars i establiments que ens deixaven connectar-nos voluntàriament.